Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Faparketta

Szalagparketta avagy készparketta

A szalagparketta megjelenése óta népszerű a vásárlók körében. Lerakása egyszerű, járófelülete 3-4 alkalommal újracsiszolható, így az évtizedekig használható.

A szalagparketta (készparketta) 100% fából készül. Járófelületi mintázata különleges fafajták erezetének köszönhető, a világ különböző tájairól érkezett fafajtákból készülnek.

A készparketta stabil, mérettartó, mely tulajdonságait 2, vagy 3 összeragasztott rétegének köszönheti. A rétegek egymásra merőleges szálrendezéssel vannak összeragasztva.

A szalagparketták lakkozott, olajozott, vagy olajos-viaszolt felülettel kerülnek forgalomba.

A szalagparketta előnyei:

  • széleskörű és vonzóan sokoldalú választék
  • 100%-ban természetes alapanyagokból készült melegburkolat
  • maximális lépéskomfort, csendes járás - alacsony lépészaj
  • antisztatikus, és antiallergén, könnyen és egyszerűen tisztán tartható
  • a klick - rendszernek köszönhetően egyszerű lerakás
  • "úsztatva" kerül leburkolásra, nincs leragasztva az aljzathoz, ezért esetleges sérülés esetén is egyszerűen cserélhető egy-egy panel
  • lerakás után azonnal használható
  • padlófűtés esetén is alkalmazható
  • többször felújítható, az olajozott padló kisebb felületi sérülései könnyen javíthatók
  • akár 30 év garancia

A fa alapú padlók, tér- és falburkolatok mindig is kedveltek voltak.  A parketták segítségével a természet egy darabját varázsolja otthonába.

A TÖBBRÉTEGŰ PARKETTÁK

100%-ban valódi fa elemeit két, illetve három, egymásra merőleges szálirányú rétegből ragasztják össze  - innen is az elnevezés, két- illetve háromrétegű parketták. Mivel gyárilag felületkezelve kerülnek forgalomba, készparkettáknak is nevezzük őket.

A kétrétegű parketta felülete a fa hordozó réteg felett, értékes valódi fafurnér koptatóréteg, ami minden esetben a különböző honos és trópusi fafajták legszebb, legnemesebb részeiből készül.  Felületkezelésük miatt ellenállók, ütés és kopásállók, nem kényesek, egyszerűen tisztíthatók, ápolhatók. További előnyük a vékony keresztmetszet, ami lehetővé teszi padlófűtés feletti alkalmazásukat is.

A háromrétegű parketta három, egymásra merőleges szálrendezéssel összeragasztott, stabilizáló és hordozó fenyőfa réteg valamint nemesfa réteg, melyek igen nagy stabilitással bírnak. Az alsó réteg általában egy puha fenyőfa furnérlap, a középső réteg  már egy vastagabb fenyőfa fűrészáru – ez adja a parketta merevségét - míg a legfelső, a különböző fafajták legszebb részéből vágott, nemesfa fedőréteg.

A többrétegű parketta típusok már ragasztás nélkül nagyon gyorsan, egyszerűen, és precízen fektethetők, a legújabb clikkes, ragasztást nem igénylő rendszerben, ami egyszerű javításukat, vagy szükség szerinti mobilitásukat is garantálja, felszedhető, újrarakható.

Felületkezelésük is változatos, ami egyben stílusukat is meghatározza. Lehetnek olajjal, UV lakkal, vagy páccal kezeltek, lehetnek, gőzöltek, füstöltek, vagy épp fehérítettek, homokcsiszoltak, öregbítettek, fésültek, lyuggatottak... Változatos szélességben és hosszúságban kaphatók, az átlagos méretektől az egész extrém, akár 5 – 6 méteres szálhosszúságokig. Tökéletes biztonsággal használhatók padlófűtés fölé, és sokuk  alkalmas párás, vagy enyhén nedves környezetben, pl.: konyhában való alkalmazásra.

 

A teljes Haro termékkatalógust itt találja:

https://ibdesign.hu/custom/IBDESIGN/image/data/letoltes/haro/Pricelist_HARO%202020_CEE_e_sm.pdf

Rendezés:
Nézet: